tisdag 20 augusti 2013

Att laga en het kyckling


Idag till middag blev det het kyckling med grönsaker.
mumma!

125g kycklingbröst
0,5 tsk olja
75 g purjolök
50 g champinjoner
104 g röd paprika
4 g vitlök
0,5 dl vatten
1 tsk kycklingfond
1 tsk kinesisk soja
2 tsk sambal 
1 tsk maizena
252 kcal

Strimla kyckling, purjolök och paprika. Dela champinjonerna i mindre bitar. Finhacka vitlöken. Hetta upp stekpannan, tillsätt olja. Börja med att steka kycklingen tillsätt därefter resten av grönsakerna. Blanda vatten, fond, soja, sambal samt maizena i en liten skål på sidan. Rör om och häll över vätskan i stekpannan. Låt puttra en kort stund. Redo att serveras.

För er som inte tycker om allt för stark skulle jag rekomendera 0,5-1 tsk sambal. Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar